Sürücü Kursu Kayıt Şartları

Sürücü Kursu Kayıt Şartları



18 yaşını tamamlayarak ehliyet almaya hak kazanan vatandaşa bir üzücü haber Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ehliyet sınavında değişiklik yaparak, senede 9 kere uygulanan sınav sayısını 6’ya düşürdü. Peki yeni ehliyet sınavları nasıl olacak ? Yılda kaç kere ehliyet sınavı olacak ? işte bu soruların cevabı için ve 2015 yılı ehliyet sınavı hakkında bilgi için aşağıdaki yazıyı dikkatlice okuyunuz.



‘ 2015 Yılı Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı Kılavuzu ‘ Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Yapılan açıklamalara ve paylaşılan bilgilere göre 2015 yılında ehliyet alacak vatandaşlar, yılda 9 kere sınav hakkı yerine 6 sınav hakkına sahip olacak.

Önceki senelerde 9 kere uygulanan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı bu yıl itibari ile 6’ya düşürüldü. 2015 yılından itibaren Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı yılda 6 kere uygulanacak. Ehliyet alacak vatandaşlar, en fazla 4 yazılı sınava ve en fazla 4 uygulama (direksiyon) sınav hakkına sahip olacak. Yazılı sınavlarda başarılı olarak uygulama sınavına hak kazanan vatandaşlar, uygulama sınavının 4 döneminde başarısız olanlar, istediği takdirde aynı kursta yapılan direksiyon eğitimi dersinin ücretini ödeyerek ve sertifikada belirtilen sayıda direksiyon dersi eğitimi almak kaydıyla 4 dönem daha uygulama sınavına girebilecek. Uygulama sınavlarının hepsinde başarısız olan vatandaş, kurs işlemlerini tamamlamak ve ve ücretlerini ödeme kaydıyla tekrar kursa kayıt yaptırabilecek.

Ehliyet Sınav Soruları

Düzenlenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı’nda yazılı (teorik) sınavlarda değişiklik yapılmadı.  Yani toplamda 50 sorudan oluşan sınav, 60 dakika (1 Saat) içerisinde tamamlanacak. Peki hangi dersten ne kadar soru çıkacak ? Aşağıdaki listede hangi dersten kaç soru çıkacağını inceleyebilirsiniz.

Trafik ve Çevre 27 soru
Motor (Araç Tekniği)10 soruİlk Yardım13 soru

Ehliyet Kayıt Şartları Nelerdir ?

Sürücü belgesi almak isteyen adaylar, yaşını doldurdukları takdirde ve gerekli belgeleri tamamladıklarında sürücü kurslarına kayıt yaptırabilecek. İşte sürücü kursu kayıt şartları :

  1.  B ve G sürücü belgesi için 18 yaşını tamamlamış olmak,
  2. A1, A2, F ve H sürücü belgesi için 17 yaşını doldurmuş olmak,
  3. C, D ve E sürücü belgesi için 22 yaşını tamamlamış olmak,
  4. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sürücü belgeleri için ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak,
  5. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak,
  6. Sabıka kaydı olmadığı dair, dilekçeyi kurs Müdürlüğü’ne vermek,
  7. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen ‘ sürücü olabilir ‘ sağlık raporunu almış olmak,
  8. Son 6 ay içerisinde çekilen vesikalık fotoğraf ile birlikte nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğü’ne teslim etmiş olmak.

ehliyet-sinaviehliyet-soru-ve-cavaplari-ehliyet-sonuclari-24-agustos-2013

( 3. madde şartı üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nın askeri ihtisas görevleri için astsubay ve subay okullarında ve uzman jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarında mezun olanlarda aranmaz. )

Ehliyet Sınav Sonuçları

Yapılan sürücü kursu sınavları sonucunda 100 üzerinden 70 ve üzeri alan adaylar başarılı sayılacak. Sınav sonuçları ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), internet adresi olan www.meb.gov.tr adresinden yayımlanacak.

Bir önceki yazımız olan Sağlık Raporu Nasıl ve Nereden Alınır ? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. izzet dedi ki:

    20 eylül 1997 doğumluyum 2015 tarihinde yapılacak 10 ekim sınavına girebilirmiyim yoksa aralıktakinemi girerim

BİR YORUM YAZ