Girişimcilik Nedir? – Nasıl Girişimci Olunur?

Girişimcilik Nedir? – Nasıl Girişimci Olunur?



Özel bir üniversitede girişimcilik üzerine çalışan bir arkadaşımız girişimcilik nedir sorumuza kendince bir cevap yazmış. İçinde girişimci nasıl olunur, ne kadar para kazanırlar gibi



Girişimcilik Nedir?

İhtiyaç ve eksikliklerden yola çıkarak tamamen yeni bir fikir üreten veya sistemde, toplumda bulunan bir konudaki boşluğu doldurmak için çalışan ve bu uğurda yatırım yapmaktan çekinmeyen kişiler girişimcidir. Girişimciler her zaman başarı için çabalar ve peşinden yorulmadan koşarlar. Buna rağmen her girişim başarılı olacak diye bir garanti kesinlikle yoktur. Başarıya ulaşmak için planlı ve programlı olunmalı, uygun finansal destek sağlanmalı, müşteri ve ürün arasındaki etkileşim sağlanmalıdır. Bütün bunlarla ilgilenen kişide girişimcidir.

Girişimci Nasıl Olunur?

Girişimci olmak için eğitim ne kadar gerekmese de aslında bir o kadar da gereklidir. Bir fikrin mi var? O zaman sende bir girişimci adayısın. Evet, başarılı bir girişimci olma yolunda atılacak ilk adım özgün ve rağbet görecek bir fikrinizin olmasıdır. Bu fikrinizi gerçekleştirmek için yapacağınız her türlü atılım, çaba girişimdir.

Ülkemizde sadece üç üniversitede bulunan girişimcilik bölümünü tercih eden adaylar girişimcilik konusunda temelden yetiştirilir ve iş dünyasında etkin girişimciler olması için eğitilirler. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi girişimcilik lisans programının olduğu öncü üniversitedir. Özyeğin ve Karabük Üniversitesi de girişimcilik bölümünün bulunduğu diğer iki üniversitedir.

Yazımızın başında belirttiğimiz gibi girişimci olmak için sadece eğitime ihtiyaç yok. Başarılı bir girişimci istikrarlı, kararlı, atılgan ve ikna edici olmalıdır. Fikrinizi hayata geçirmek istiyorsanız girişimcilik hakkında destek ve eğitim veren kurumlara başvurabilirsiniz. Eğer fikrinizi tanıtmanın doğru yolunu bulursanız finansal destek elde etmenizde bir o kadar kolay olacaktır.

 

Girişimciler Ne Kadar Para Kazanır, Ne Kadar Maaş Alır?

Girişimcilik ne yazık ki kesin kazanç sağlamayı garantileyen bir meslek değildir. Çok kısa sürede büyük meblağlar elde edebileceğiniz gibi birçok başarısız olmuş girişimde vardır. Bazı girişimle ise zamanla ve istikrar ile gelir getirebilecektir ancak. Bütün bunları göze aldığınız zaman başarılı bir girişimci olmaya hazırsınız. Dikkat etmeniz gereken tek şey: ‘Girişimcilikte hayal kırıklığına yer yok. Kaybettikçe deneyeceksiniz ve denedikçe bir sonraki adımınızı daha sağlam atacaksınız.’

Bir önceki yazımız olan Sağlık Raporu Nasıl ve Nereden Alınır ? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ